Societetshuset

Societetshuset måste oftast bokas i god tid. Mellan ett och två år i förväg är inte ovanligt att bokningar görs, då huset är väldigt efterfrågat för bröllop och fester.

Vill ni boka gör vi först en preliminär bokning över det antal dagar - dygn - ni väljer. Ni behöver inte lägga någon handpenning eller deposition då men om ni väljer att avboka lokalen tillkommer en administrativ avgift på 100 kr. Vi behöver veta vilken helg/vilket datum ni vill hyra och vi måste ha era kontaktuppgifter: Namn, adress, mobiltelefonnummer och e-post. 

På hösten säsongen innan bokningen gäller skickar vi ut ett hyreskontrakt i två exemplar, faktura på hela hyresbeloppet inklusive bokningsavgift, samt information. Kontraktet vill vi ha tillbaka påskrivet inom två veckor och detsamma gäller hela hyreskostnaden, som ska betalas inom 14 dagar. 

Därefter har ni en definitiv bokning. Vill ni efter det avboka Societeten kommer vi att betala tillbaka hyresbeloppet, men inte bokningsavgiften.  

Behöver ni boende till era gäster i samband med bröllopet/festen har vi möjligheter att erbjuda det. Gustafsbergs Badhotell & Vandrarhem har flera prisvärda alternativ för den som vill stanna en natt eller två. Vi har ca 90 sängplatser/40 rum fördelat på fem olika hus. Nio rumstyper i olika prisklasser finns att välja på i både hotell och vandrarhem.

Vill ni förboka rum i samband med hyra av Societetshuset går det bra. Ni väljer ut vilka hus/rum ni vill reservera och får ha dessa kostnadsfritt i ert namn fram till fyra månader före festtillfället. Era gäster kan ringa/mejla oss för att boka eller så väljer ni att göra en egen gästlista och rumsfördela själva.

Även då det gäller att förboka rum är det viktigt att vara ute i god tid.

För att era gäster ska kunna boka boende så enkelt och snabbt som möjligt, finns det några saker som är bra att ha med på inbjudan.

De kan mejla oss på info@gustafsberg.se. Vi behöver ha för- och efternamn, mobiltelefonnummer samt e-postadress för att kunna skicka bokningsbekräftelse. De ska uppge datum för in-/utcheckning och var/i vilket hus de vill boka. De bör även ange ett eller flera alternativ, då efterfrågan på vissa rum är mycket större än på andra. Gästerna kan inte boka online på vår hemsida.

Det kan också vara bra att ha med till och med vilket datum rummen finns reserverade och några länkar till vår hemsida om de vill veta mer. Förslag på länkar: http://www.gustafsberg.se/boende/, http://www.gustafsberg.se/boende/priser/, http://www.gustafsberg.se/boende/bra-att-veta/, http://www.gustafsberg.se/bildgalleri/new-bildgalleri-6/.

Receptionen är öppen för incheckning mellan klockan 16-19 under högsäsong, vilket inte alltid passar för bröllopsgäster. Behövs det, ordnar vi så gästerna kan få tillgång till sina rum tidigare än klockan 16. (Ca två första veckorna i juni och två sista veckorna i augusti är incheckningen mellan 14-15),

Är det många som bokat rum och ni önskar det, kan vi öppna receptionen under en-två timmar mellan klockan 12-16 för att checka in era gäster. Vi ser helst att denna tid väljs i anslutning till antingen klockan 12 eller klockan 16. Om det inte är alltför många som bokat kanske någon i bröllopssällskapet kan hjälpa till att dela ut nycklar. I så fall hämtas rumsnycklarna i receptionen klockan 11. Har bara ett fåtal gäster valt att boka boende finns ett nyckelskåp.

Hur det blir, om gästerna inte kan checka in under den ordinarie tiden mellan klockan 16-19 (14-15) är något som vi bestämmer i god tid innan. Därefter får ni meddela era gäster att incheckningstiden blivit ändrad/utökad.

Alla gäster som får tillgång till sina rum före klockan 16 (14) måste meddelande från er att rummen kan vara ostädade om vi haft andra gäster natten före.

För er som bokar Societeten i maj och september och har gäster som bor hos oss, är det lite annorlunda. Receptionen är inte öppen som på sommaren och det finns heller inte personal i samma utsträckning.

Vi ska göra vårt bästa för att hitta lösningar som passar er, men hur det blir beror på antalet gäster som valt att boka hos oss.

Är det många rum som är uthyrda kommer vi att göra upp en dag och tid för incheckning. De gäster som inte kan komma då, får be någon att hämta ut sin rumsnyckel och helst även betala i sitt ställe.

Har ni lika många gäster som kommer både fredag och lördag kan någon i bröllopssällskapet få dela ut nycklar till fredagsgästerna och på lördagen kan receptionen vara öppen och då får även fredagens gäster betala sitt boende.

Skulle det inte gå att bestämma en tid för incheckning - ni kanske har gäster som kommer utspridda under en hel dag - kan ni själva ta hand om incheckningen. Detta förutsätter dock att det inte är för många som bokat boende.  

Vi har även ett nyckelskåp, som går att använda, om det är ett färre antal rum bokade.

Dagen för utcheckning brukar inte receptionen vara öppen, utan era gäster kommer att få information om var/hur de återlämnar rumsnycklarna.

De hotellgäster som bor fler än en natt kanske inte kan få sina sängar bäddade varje dag. Vi brukar ge ett litet prisavdrag för det och vid de tillfällena kommer det också att finnas extra set med rena handdukar på rummen.

           

  Gustafsbergsstiftelsen, Gustafsberg 413, 451 91 Uddevalla  |  +46 (0)522-152 00  |  info@gustafsberg.se