Villa Syskrinet, Skomakarbyggnaden och Villa Carolina är några av alla fina hus med gott om snickarglädje som finns på Gustafsberg.

Om Gustafsberg

Gustafsberg sjuder av liv och rörelse på sommaren. Folk fikar på Snäckan, besöker Badrestaurangen, solar och badar eller tar en glass på någon parkbänk och bara trivs. Här känns historiens vingslag och det är här du hittar de allra charmigaste gamla hus från den tid då badortslivet var betydande.

Det är till Gustafsberg uddevallaborna kommer för att njuta av havet, utsikten och den välskötta Badortsparken.

Sedan Strandpromenaden, som fick Vackra vägars pris 2009, byggdes för några år sedan har antalet besökare ökat, eftersom det blivit så mycket lättare att ta sig hit. En dryg halvtimmes vandring från centrum och du är framme.

I denna natursköna miljö kan vi erbjuda ett enkelt, men prisvärt boende i något av våra fem hus. Det största är Vandrarhemmet, som ligger vid vattnet, och här bor du med vågskvalp precis utanför fönstret.

Många av våra gäster som kommer hit och upptäcker Gustafsberg, vill gärna stanna lite längre. På bekvämt avstånd finns ett stort område med utomhuspooler, skärgårdsbåtar, upplevelselada och ett av Sveriges största shoppingcenter.

Gustafsbergs Badhotell & Vandrarhem är även perfekt för dagsutflykter. Inom en timme når du Liseberg, Nordens Ark eller får ännu mera västkust i Smögen, Lysekil eller Grundsund.

Det händer mycket på Gustafsberg om sommaren. Här firas traditionellt midsommarfirande, nationaldagen och varje år ordnas Gustafsbergsdagarna med guidade visningar och intressanta berättelser som minner om badortens glansdagar.

           

  Gustafsbergsstiftelsen, Gustafsberg 413, 451 91 Uddevalla  |  +46 (0)522-152 00  |  info@gustafsberg.se