Sol och bad
Kring Gustafsberg finns många badställen, såväl sandstränder, gräsbackar som klippbad. Sörkullen, Lindesnäs, Skeppsviken och Bodele är några av dem. På det stora grönområdet, Landbadet, finns även flera bassänger, fotbollsplaner, lekplats, duschar och toaletter.
     

 

Promenad
Strandpromenaden mellan Gustafsberg och Uddevalla blev redan från början, år 2006, en succé och där vimlar av människor en sommardag. En promenad, som slingrar sig mellan små badvikar och bohuslänska klippor, där en del utgörs av en 550 meter lång träbrygga. Längs vägen finns informationstavlor om vattenlivet i Byfjorden. Har du tur kanske du får se en simmande val.

     


Vandring - "Jorden Runt"

Ny spännande vandring för både barn och vuxna finns att upptäcka på Gustafsberg. 
(färdigställd maj 2020)  Karta över vandringsslingan "Jorden runt" finner du här!

   

  Skärgårdsbåtarna
Med de vita båtarna kan du åka till Smögen, Lysekil eller Kärringön. Du kan också hoppa på vid ångbåtsbryggan på Gustafsberg och ta en rundtur bland alla badbryggorna i Byfjorden. För mer information ring 0522- 69 84 80 eller gå in på www.skargardsbatarna.com.
     


  Nordens Ark
Här kan du stifta bekantskap med snöleoparder och vargar, fåglar och amfibier, exotiska tigrar eller små gotlandskaniner. Nordens Ark är de utrotningshotade djurens park och där finns ett 60-tal olika arter från världens alla hörn. För mer information gå in på www.nordensark.se.
     

  Bohusläns museum
Upplev mer av Bohusläns mångfald, konst och historia. Museet, som är gratis, är mycket välbesökt och bjuder på allehanda aktiviteter. Där finns också en restaurang bara ett stenkast från vattnet. För mer information gå in på www.bohuslansmuseum.se.
   

 

  Upplevelsebolaget
Vandra, klättra, paddla kanot eller gör ett besök i Sveriges roligaste lada. I ladan, som är bokningsbar för grupper, finns 600 kvadratmeter äventyr och upplevelser. För mer information ring 0522-131 00 eller gå in på www.upplevelsebolaget.se.


 

Liseberg
Nordens största nöjespark är värt ett besök. I parken finns 37 åkattraktioner och här kan du njuta av hundratusentals vackra blommor, underhållning, mat och dryck, och mycket mycket mera. På Liseberg finns något som passar för både stora och små. För mer information gå in på www.liseberg.se.
     

  Shopping
Längs gågatan i Uddevalla ligger butiker av olika slag. Önskas ett större utbud finns Torps Köpcentrum 7 kilometer norr om stan, som är ett av Sveriges största och mest välbesökta. Här finns alla de stora kedjorna, IKEA och mängder av fackbutiker.
      
 

           

  Gustafsbergsstiftelsen, Gustafsberg 413, 451 91 Uddevalla  |  +46 (0)522-152 00  |  info@gustafsberg.se