Du kan själv boka ditt boende hos oss för juni, juli och augusti via vår onlinebokning. 
Du kan även mejla oss på info@gustafsberg.se. Telefontid månd-tors 10-12. Tel: 0522-152 00. 

Vid vattnet ligger vårt stora vandrarhem. Här bor du enkelt och prisvärt med vattenkluck utanför fönstret.

 

Vandrarhemmet

 

Sedan 1984 är det anrika varmbadhuset vandrarhem och här bor du i de gamla omgjorda badhytterna. Närmare vattnet går inte att komma och mer fantastisk utsikt är svårt att hitta.

I Vandrarhemmet, som ligger vid vattnet, finns 13 rum och nästan alla vetter ut mot havet. Här har vi plats för 37 gäster i våningssängar fördelade på fem 4-bäddsrum, ett 3-bäddsrum, samt sju 2-bäddsrum. I korridoren finns det gemensamma duschrum, ett för damer och ett för herrar, och flera toaletter.

I huset finns också tvättstuga, TV-rum och trådlöst internet. Men kanske är det allra bästa med Vandrarhemmet, den långa träverandan som vetter ut mot havet. En perfekt plats att sitta på en ljummen sommarkväll.

Tvärs över gården hittar du vårt stora gästkök, som är ett eget hus. I köket är det plats för 35 personer och där finns det mesta du behöver för att fixa mat. Här sitter du bra på glasverandan med spanläge över alla förbipasserande eller så flyttar du ut i det gröna.

För den historiskt intresserade finns ett badrum bevarat i Vandrarhemmet, som det såg ut för ett par hundra år sedan, och många är de besökare som ”vill se på träbadkaret” en sommardag.

 

Klicka på Vandrarhemmet för att se bilder.Det gamla fattigbadhuset är ett litet gulligt hus precis nära ångbåtsbryggan. 

 

Sjöstugan

 

Sjöstugan ligger precis intill den lilla ångbåtsbryggan där Skärgårdsbåtarna lägger till sommartid. Det är ett charmigt, men enklare boende än Vandrarhemmet. Dock lika härligt naturnära.

Beroende på i vilket rum du bor kan du bara några meter från ditt fönster se människor som badar vid Sörkullen, promenerar på Strandpromenaden eller båtresenärer som anländer med Skärgårdsbåtarna. På sommaren är det mycket som händer kring husknuten.

I Sjöstugan, som en gång i tiden var fattigbadhuset, finns det plats för 15 gäster i våningssängar i tre 3-bäddsrum och tre 2-bäddsrum. Alla rummen är lite olika och lite sneda och vinda, men för dig som tycker att priset och mysfaktorn är viktigare än högsta standard, är detta ett utmärkt alternativ.

Det finns inte rinnande vatten i Sjöstugan, utan för dusch och toalett får du gå till Vandrarhemmet, som ligger 50 meters promenad bort.

 

Klicka på Sjöstugan för att se bilder.I Annexet, som ligger en bit bort från vattnet, finns boende för tio personer.   

 

Annexet är öppet året runt men måste förbokas

 

150 meter från vattnet ligger Annexet. I den gula tegelvillan finns fem 2-bäddsrum, ett kök och ett allrum med TV. Ett boende där rummen är lite större och som kan passa dig som inte vill sova i våningsäng.

Annexet är det enda av våra hus som är öppet året runt. På sommaren är det ett mycket omtyckt boende, men även efterfrågat utanför säsongen.

På veckorna under vinterhalvåret bor här ofta gäster som är på arbete i Uddevalla och under helgerna bokar andra gäster, som istället för hotell väljer vandrarhem för sin vistelse. Vi har många stamgäster som ständigt återkommer.

Annexet är ett hus med relativt enkla rum, så dusch och toalett finns i korridoren.

Här bor du bra, utan att det kostar för mycket och oavsett årstid finns knappast trevligare och mer rogivande miljö än den du får här på Gustafsberg.

 

Klicka på Annexet för att se bilder.
I Tvåan har många prominenta gäster bott på den tiden Gustafsberg var Sveriges främsta badort.    

 

Hotell Tvåan

När kungligheter och överklass kom till Gustafsberg för 200 år sedan för att bada hälsobad, dricka brunn och roa sig i Societetssalongen, då var det bland annat i Tvåan de bodde. Även idag är det lilla hotellet ett väldigt fint boende.

På en höjd, vid det som kallas Skvallertorget, ligger den röda längan från 1830-talet. Huset har två ingångar där det i vardera finns två dubbelrum och två enkelrum.

De ljusa, rymliga dubbelrummen erbjuder en magnifik utsikt över havet och är inredda i gammaldags stil. Här har den historiska prägeln bevarats med antika möbler, spetsgardiner och vackert slipade trägolv. Badrummen däremot är moderna med dusch och toalett.

Även du som väljer ett av våra enkelrum får ett charmigt och prisvärt boende. I rummen är det handfat och spegel, men precis utanför dörren finns ett fräscht duschrum med toalett.

Klicka på Tvåan för att se bilder.Slottet är ett av Sveriges äldsta hotell och här kan vi erbjuda ett riktigt fint boende.  

Hotell Slottet

Ungefär vid samma tid som Tvåan byggdes, kring 1830, stod även Slottet färdigt. Byggnaden var påkostad och också den blev ett gästhus för dåtidens badgäster.

I Slottet, som nyligen byggts om och renoverats, finns fyra dubbelrum på första våningen och tre dubbelrum, samt en enklare svit på övervåningen. De nya rummen är alla unika och har fått behålla den autentiska karaktären från förr. Tapeterna är noga utvalda, och de gamla golvtiljorna och kakelugnarna finns kvar.

Hotell Slottet har något enklare standard än grannhuset Tvåan. Handfat och spegel finns på rummen, medan gemensam dusch och toalett är i hallen.

I huset finns också ett visningsrum med de berömda, handmålade kinesiska rispapperstapeterna.

Klicka på Slottet för att se bilder.


Boka våra Upplevelsepaket där boende i vandrarhem samt kajakupplevelse ingår i samarbete med Upplevelsebolaget:

Vandrarhemmet 2-bäddsrum + grundkurs kajak TISDAGAR inklusive boende måndag-onsdag.

 

Att lära sig att paddla är enkelt, och att gå en grundkurs är en perfekt början. Stiltje – Grundkurs motsvarar Paddelpassets gula nivå och kan vara starten på en livslång kärlek.

 

 

 

 

 

 

Att lära sig att paddla är enkelt, och att gå en grundkurs är en perfekt början. Stiltje – Grundkurs motsvarar Paddelpassets gula nivå och kan vara starten på en livslång kärlek.
Upplägg:
Måndag em: Checka in och installera dig på Gustafsbergs havsnära anrika varmbadhus/vandrarhem dagen innan upplevelsen.
Tisdag kl 09: Samling Upplevelsebolaget på området där ni får en heldag att lära känna kajaken här i viken.
Efter kurs promenerar ni den korta vägen tillbaka till vandrarhemmet där det ingår ytterligare en övernattning där ni checkar ut onsdag fm.
Lakan/handdukar tar ni med själva eller hyr på plats 130kr/persAtt lära sig att paddla är enkelt, och att gå en grundkurs är en perfekt början. Stiltje – Grundkurs motsvarar Paddelpassets gula nivå och kan vara starten på en livslång kärlek.Upplägg:UUpplägg:Upplägg:

Upplägg:

Måndag em: Checka in och installera dig på Gustafsbergs havsnära anrika varmbadhus/vandrarhem dagen innan upplevelsen.
Tisdag kl 09: Samling Upplevelsebolaget på området där ni får en heldag att lära känna kajaken här i viken.
Efter kurs promenerar ni den korta vägen tillbaka till vandrarhemmet där det ingår ytterligare en övernattning där ni checkar ut onsdag fm.

(Lakan/handdukar tar ni med själva eller hyr på plats 130kr/pers).


Pris för 1 person: 
  2.200,00 kr

Pris för 2 personer: 4.000,00 kr


Vandrarhemmet 2-bäddsrum + paddla med sälar TORSDAGAR, inklusive boende onsdag-fredag.

"Att möta fria, vilda djur i deras naturliga livsmiljö är alltid en stor upplevelse. Att göra det från en kajak är oförglömligt. Vi ger oss ut på en stillsam resa till sälarnas hem, och gör vårt bästa för att leta upp några av de c:a 12.000 knubbsälar som lever längs Bohusläns kust".

 

Upplägg:

Onsdag em: Checka in och installera dig på Gustafsbergs havsnära anrika varmbadhus/vandrarhem dagen innan upplevelsen.
Tordag kl 09: Avfärd med Upplevelsebolaget på området och en heldag ute tills havs med kajaken i kända sältrakter.
Efter hemkomst till Upplevelsebolaget vandrar ni den korta vägen tillbaka till vandrarhemmet där det ingår ytterligare en övernattning där ni checkar ut fredag fm.

(Lakan/handdukar tar ni med själva eller hyr på plats 130kr/pers).

 

Pris för 1 person: 
 2.500,00 kr
Pris för 2 personer: 
 4.500,00 kr

 

Hur du bokar våra Upplevelsepaket: 

1. Läs först och ta del av våra bokningsvillkor på: https://upplevelsebolaget.com/sv/bokningsvillkor/

 2. Klicka på Boka Boende och sök upp en valfri ledig måndag samt två nätter för grundkurs kajak eller sök upp valfri ledig onsdag samt två nätter för paddla med sälar. Välj antal personer och sök ledigt datum. När du hittat ledigt datum, Klicka på bokningsknappen "Välj" under upplevelspaketet och fyll i formuläret steg för steg tills bokningen är klar.
OBS! Vi behöver kontrollera att det finns tillgänglighet för din bokning först.

3. Om det finns tillgänglighet kommer vi sända en faktura separat till din e-post som du betalar in. När betalningen är gjord blir din bokning definitiv. Finns det inte tillgänglighet kommer vi meddela dig det.

Vid eventuell avbokning av paketen måste du maila in det till oss på info@gustafsberg.se. 

Om du har några frågor så tveka inte att kontakta oss.


 

           

  Gustafsbergsstiftelsen, Gustafsberg 413, 451 91 Uddevalla  |  +46 (0)522-152 00  |  info@gustafsberg.se